Rode, Oranje, Groene en Juniorencompetitie

Tenniskids betekent niet alleen uitdagende trainingen maar ook een leuke en gevarieerd wedstrijdaanbod! Wedstrijden spelen zorgt ervoor dat kinderen sneller beter worden, meer vriendjes maken en meer plezier hebben in tennis en ook langer blijven tennissen.

Doe mee aan de Kia Tenniskids Competitie of de Junioren Competitie!

Wist jij dat je in Tenniskids ook competitie kunt spelen en dat maar liefst 24.000 kinderen meedoen aan deze competitie?! Tijdens de Kia Tenniskids Competitie speel je op zondagochtend een aantal wedstrijden tegen kinderen van andere tennisclubs bij jou in de buurt. Het is erg gezellig en je leert er ook nog beter van tennissen. Of je nu pas begonnen bent met tennissen of al langer speelt, iedereen kan meedoen aan de Kia Tenniskids Competitie!

Voorjaarscompetitie 2021

Hopelijk gaat de voorjaarscompetitie 2021 door. Aanmelden hiervoor kun je in december 2020 doen. Hou de nieuwsbrief en de website in de gaten. Vragen kun je stellen aan de jeugdcommissie via e-mail jcnijmegenquick@gmail.com.

Een overzicht van de speeldata voor Rood, Oranje, Groen vind je hier.
Een overzicht van de speeldata voor junioren/Geel vind je hier.
Of een totaal overzicht op de site van de KNLTB.
 

Rode competitie

In de Rode competitie speel je korte wedstrijdjes met een zachte rode bal op een kleine baan. Je speelt deze competitie in een team van maximaal 6 kinderen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Je speelt op de zondagochtend ongeveer een uur lang veel korte wedstrijdjes tot 7 punten tegen verschillende kinderen. In de rode competitie speel je alleen enkelspel. Zo leer je veel nieuwe kinderen kennen en is het nooit saai!

Oranje competitie

In de Oranje competitie ga je wedstrijdjes spelen op een driekwartbaan met de oranje bal. JE speelt dan ongeveer 2 a 2,5 uur wedstrijdjes op de zondagochtend. Jongens en meisjes spelen door elkaar en je speelt zowel enkels als dubbels. Degene die het eerst 4 games heeft gewonnen, wint de wedstrijd. Iedereen speelt meerdere wedstrijdjes op een ochtend en iedere week komen dezelfde teams samen op een ander park.

Groene competitie

In de Groene competitie speel je wedstrijden op een hele baan. Je speelt in een team van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Je speelt in een poule en speelt iedere speeldag tegen een team van een andere club. In de Groene competitie speel je op de zondag, meestal in de ochtend, met je team vier enkelpartijen en twee dubbelpartijen. Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant (rechts of links) de serveerder de bal in het spel moet brengen.

Junioren competitie (oude gele competitie)

In de junioren competitie speel je net zoals bij de senioren op een hele baan en met gewone tennisballen. Je volgt de algemene tennistelling. In de single speel je bij 1-1 in sets een gehele derde set. In de dubbel wordt bij een derde set een wedstrijdtiebreak (t/m 10) gespeeld.

De KNLTB Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Zowel in het voor- als najaar kun je competitie spelen, in totaal zijn er 14 speelmomenten.

Je speelt op de zondag competitie, welke soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van welke competitie passend is en op welk niveau je competitie speelt. Je kan spelen in een gemengd team, een jongensteam of een meisjesteam.

 

Jij doet toch ook mee? Vraag bij de jeugdcommissie naar de mogelijkheden en kijk voor meer informatie op https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/competitie/jeugd/