Nieuwsbericht Bardienst 2020

17 februari 2020

<< Terug naar overzicht

Bardienst 2020

Zoals bekend, hoort bij het lidmaatschap van onze club het eenmaal per jaar draaien van een bardienst voor alle leden van 18 t/m 70 jaar. Een bardienst duurt 3 uur en kan plaatsvinden op een doordeweekse dag van 20.00-23.00 uur of in het weekend van 10.30-13.30 uur. Daarnaast zijn er veel bardiensten nodig op competitiedagen en -avonden en tijdens toernooien en andere evenementen.

In het verleden werden die bardiensten afgesproken tijdens de pasjesavonden, tijdstippen waarop je je nieuwe ledenpas kon afhalen. Omdat je KNLTB-pas nog een jaar geldig blijft, worden er in 2020 geen pasjesavonden gepland. Daarom dien je dit jaar zelf je bardienst online in te plannen.

We hopen dat zoveel mogelijk leden hun bardienst vervullen. Mocht je dit toch niet kunnen of willen, dan bestaat er de mogelijkheid om de bardienst af te kopen. Dit kost €30,-. Als je hiervoor kiest, geef dit dan door aan de barcommissie via barcommissienijmegenquick@gmail.com.

Je hebt tot de eerste week van maart de tijd om online een bardienst in te plannen. Heb je dat dan nog niet gedaan en de bardienst ook niet afgekocht, dan ontvang je een reminder. Indien je eind maart nog steeds géén bardienst hebt gepland of afgekocht, dan wordt je tennispas geblokkeerd. Je kunt dan niet meer het clubhuis in en het afhangbord gebruiken.

Bardiensten kun je vervullen vanaf 1 april t/m december 2020. Check goed of je de bardienst ook echt kunnen draaien, je kunt namelijk niet meer wijzigen. Mocht dit laatste toch nodig zijn, neem dan contact op met de barcommissie via barcommissienijmegenquick@gmail.com.

We gaan er vanuit dan een ieder meewerkt om zo spoedig mogelijk de bardiensten in te plannen.

Indien je voor het eerst een bardienst doet, mail dan even naar leden@nijmegenquick.nl. We zullen dan zorgen dat er iemand aanwezig is om je op weg te helpen.

Hoe plan je een bardienst in?

nplannen van een bardienst kan op twee manieren:

  1. Via de website mijn.knltb.club
    Nadat je bent ingelogd, kun je via 'Mijn Club' naar de Dienstenplanning gaan. Naast jouw eigen toegewezen diensten kan je ook onderscheid maken tussen de open of alle diensten. Als je achter een open dienst op het kalender icoon klikt, kun je jezelf inplannen voor die dienst. Als je achter een toegewezen dienst op het informatie icoon klikt, zie je welk lid er aan de desbetreffende dienst is gekoppeld.
  2. Via de ClubApp
    Als je bent ingelogd in de ClubApp kun je via Club > Dienstenplanner zowel de open als de toegewezen diensten van jouw vereniging inzien. Door op een open dienst te klikken, krijg je de mogelijkheid om jezelf in te plannen voor de dienst.

Verantwoord alcohol schenken

Zoals bekend mogen we geen alcohol verstrekken aan personen onder de 18 jaar. Bij iedereen die er niet duidelijk ouder uitziet dan 25 jaar, zijn we verplicht een legitimatie te vragen. Vraag daarom altijd, ook bij geringe twijfel, om een identiteitsbewijs. Als je dat niet doet, lopen we bij een controle door de gemeente het risico beboet te worden, net zoals dat in 2017 het geval was.

Het is van belang dat onze vereniging kan laten zien, dat we verantwoord alcohol gebruik serieus nemen en daar werk van maken. Mede als signaal naar de gemeente toe, is het daarom belangrijk dat zoveel mogelijk leden het certificaat ‘Verantwoordelijk alcohol schenken’ halen. Veel leden hebben dit inmiddels gedaan.

Als je dit certificaat nog niet hebt, dan vragen we je voor je volgende bardienst naar de gratis e-learning op https://www.nocnsf.nl/iva te gaan. Maak daar de test ‘Verantwoord alcohol schenken’. Mail het certificaat naar leden@nijmegenquick.nl of print het uit en neem dit mee naar het clubhuis. Het certificaat hoef je slechts eenmaal te halen.

Bedankt allemaal voor jullie medewerking!

<< Terug naar overzicht