Nieuwsbericht Coronavirus: senioren mogen weer de baan op!

12 mei 2020

<< Terug naar overzicht

Coronavirus: senioren mogen weer de baan op!

Beste leden,

Vanaf dinsdagavond 12 mei om 19.00 uur is het zover: ons tennispark gaat weer open voor senioren! Er mag vrij getennist worden, maar helaas nog niet zoals we dat gewend waren. Er zijn beperkingen en we moeten ons aan een aantal richtlijnen houden. Dat zijn allereerst de bekende richtlijnen van het RIVM en daarnaast de richtlijnen vanuit de KNLTB en de gemeente. Deze moeten ervoor zorgen dat we met z’n allen veilig en verantwoord kunnen tennissen.

Senioren
Senioren spelen alleen singles. Geen dubbels dus, ook niet uit één huishouden. Vanaf 1 juni hopen we dat we weer mogen dubbelen. Reserveren of afhangen van een baan moet digitaal gebeuren via de KNLTB clubapp (zie hierna). Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan. Neem je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze. Zorg ook zelf voor een bidon met water (gebruik onze kraantjes niet) en een handdoek. Wissel van baanhelft met de klok mee en ga dan dus niet dichtbij elkaar zitten. Kom niet eerder dan 10 minuten voordat je gereserveerd hebt op het park en ga na het tennissen direct naar huis. De tossochtend en indeelavond worden nog niet georganiseerd.

Trainingen voor senioren
Trainingen voor senioren starten deze week nog niet. Als je je hebt opgegeven, krijg je zo snel mogelijk bericht van de trainer over wanneer en hoe er getraind gaat worden.

Junioren
Onze junioren zijn de afgelopen week weer begonnen met vrij tennissen op specifieke tijden en ook zijn de jeugdtrainingen gestart. Aan de richtlijnen specifiek voor de jeugd verandert niets. Reserveren gaat via Fabienne. Als je als ouder met je kinderen wilt tennissen, kun je dat ook op deze specifieke tijden doen en reserveren via Fabienne. Zie daarvoor de mail die is uitgegaan naar alle jeugdleden en hun ouders.

Banen afhangen via KNLTB clubapp
De komende tijd is alleen digitaal reserveren mogelijk. Dat doen we via de KNLTB clubapp. Velen van ons hebben de clubapp al gedownload en beschikbaar op hun telefoon. Mocht je de app nog niet hebben, raadpleeg dan de website van de KNLTB. De clubapp is te vinden in je appstore of playstore en is te downloaden op smartphones en tablets.

Reserveren ter plekke is niet de bedoeling. Ook hoef je je digitale reservering niet te bevestigen op het fysieke afhangbord. Dit afhangbord in het clubhuis staat niet aan. Elk lid kan één keer per dag digitaal afhangen. Je kunt dat maximaal drie dagen van te voren doen. De speeltijd is een uur. Kom dus niet naar het park zonder reservering.

Op ons park
Om elkaar zo weinig mogelijk in de weg te lopen en de anderhalve meter afstand zoveel mogelijk te respecteren, is het verstandig je op ons park aan de volgende looprichtingen (zie ook afbeelding hieronder) te houden. Als je komt tennissen loop dan links langs het clubhuis. Verlaat het park via de andere kant van het clubhuis (de kant van baan 6). Loop voor baan 1, 2 en 5 zoveel mogelijk onderlangs het terras naar de baan, en voor baan 3, 4 en 6 bovenlangs. Spelers voor baan 7 en 8 gaan uiteraard rechtstreeks naar deze banen en van daar ook weer naar de uitgang. Het clubhuis is gesloten en de kleedkamers zijn dicht. Douchen kan dus niet. De wc’s kunnen wel gebruikt worden. De ingang is aan de kant van baan 5 en de uitgang is de deur aan de kant van baan 6. Beter is dat je thuis naar het toilet gaat. Was je handen met water en zeep voor en na het tennissen en doe dit ook bij voorkeur thuis. De banen kunnen gewoon gesleept worden. Was daarna je handen.

Afbeelding: Looprichtingen op ons park

Tennismuur
De tennismuur is toegankelijk voor maximaal één persoon in de leeftijd van 13 jaar en ouder. De jeugd onder 12 kan met meerdere personen tegelijk gebruik maken van de muur.

De richtlijnen van het RIVM zijn inmiddels bij iedereen bekend. Dus houd anderhalve meter afstand. Blijf thuis bij neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts en als iemand uit je huishouden deze klachten heeft. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Schud geen handen en vermijd high fives.

We vragen iedereen zich aan deze richtlijnen te houden en zijn of haar eigen verantwoordelijkheid te nemen en gezond verstand te gebruiken. Dit is in het belang van ons allemaal. Kijk op de websites van RIVM en KNLTB voor meer informatie.

Als er vragen of onduidelijkheden zijn, mail dan naar info@nijmegenquick.nl of leden@nijmegenquick.nl.

Veel plezier weer op de tennisbaan! Als alles goed gaat, mogen we binnenkort weer meer!

Het bestuur

 

<< Terug naar overzicht