Nieuwsbericht Nieuwsbrief 4: Opening clubhuis, afhangen jeugd, trainingen

01 juli 2020

<< Terug naar overzicht

Voorwoord

De volgende fase in de versoepeling van de corona maatregelen is een feit. Hierdoor hebben wij in deze nieuwsbrief meer positief nieuws voor jullie. Op ons park komt dit namelijk tot uiting in een beperkte opening van ons clubhuis. Blijf gezond allemaal! En tot snel op of langs de tennisbaan!

Clubhuis per 1 juli weer (beperkt) open

Het kabinet heeft vorige week een aantal versoepelingen per 1 juli bevestigd. Dit betekent onder andere dat sportkantines en ook kleedkamers open kunnen. Nijmegen-Quick heeft inmiddels gekeken naar de mogelijkheden om het clubhuis te openen en dat op een verantwoorde manier te doen.

Vanaf 1 juli zal het clubhuis van Nijmegen-Quick op weekdagen van 10.00 tot 13.00 uur en van 20.00 tot 23.00 uur geopend zijn, mits er iemand aanwezig is voor een bardienst. Als het niet lukt een bardienst ingevuld te krijgen, dan is het clubhuis gesloten.

De ingang naar de bar is niet via de deur bij het afhangbord, maar via het terras bij baan 5. Aan de rechterkant van de bar (bij de pinautomaat) doe je een bestelling en reken je af, aan de linkerkant neem je de consumpties mee. Vervolgens nuttig je je consumpties bij voorkeur buiten op het terras. Je loopt naar buiten via de uitgang bij baan 6. Het is de bedoeling dat slechts één persoon naar binnen gaat voor een bestelling. Op het terras kun je de lege glazen deponeren in een bak, die wordt geleegd door degene die bardienst draait. Mocht je vanwege weersomstandigheden binnen willen blijven, dan zijn er in het clubhuis zitplaatsen op 1,5 meter. We vragen iedereen de tafels en stoelen te laten staan.

De keuken blijft vooralsnog gesloten. Er zijn in eerste instantie twee biertaps (Jupiler en Weizener) in gebruik. Om looproutes voor iedereen duidelijk te maken is er rond en in het clubhuis bewegwijzering en informatie aangebracht.

We willen de bar natuurlijk zo vaak mogelijk op bovengenoemde tijdstippen open kunnen doen. Daarom werkt de barcommissie er hard aan om zoveel mogelijk bardiensten in te vullen. Als je vanwege de coronarichtlijnen de afgelopen maanden je bardienst niet hebt kunnen vervullen, plan dan online een bardienst in. Je kunt je ook melden via een mailtje aan barcommissienijmegenquick@gmail.com.

Het afhangen van banen kan nog steeds alleen op afstand via de KNLTB clubapp. Ondertussen blijven de richtlijnen van het RIVM natuurlijk van kracht. Houd buiten de tennisbaan anderhalve meter afstand, was vaak je handen en blijf bij klachten thuis.

Afhangen voor de jeugd

Tot nu toe kon de jeugd alleen een baan reserveren via een mailtje naar Fabienne. Vanaf 1 juli hoeft dit niet meer, maar gebruiken junioren, net als de senioren, de KNLTB clubapp. Mocht je de app nog niet hebben, raadpleeg dan de website van de KNLTB. De clubapp is te vinden in je appstore of playstore en is te downloaden op smartphones en tablets.

Ontwikkelingen tennislessen

De zomertrainingen zijn in volle gang. Ondertussen zijn we op zoek naar een vervanger voor de gestopte tennistrainer Patrick de Groot. Bestuur , technische en jeugdcommissie hebben inmiddels verschillende vruchtbare gesprekken gevoerd. We hebben er het volste vertrouwen in jullie de komende weken een nieuwe tennistrainer te kunnen presenteren, die de tennislessen vanaf komend najaar zal gaan invullen.

<< Terug naar overzicht