Nieuwsbericht Nieuwsbrief 7: Tennisles, Winterhar(d)t, Mini Maxi

22 september 2020

<< Terug naar overzicht

Voorwoord

De afgelopen weken is er gelukkig weer veel getennist op ons park. De clubkampioenschappen waren een groot succes en de eerste twee weekenden van de najaarscompetitie zitten er al weer op. Dit betekent echter niet dat de evenementen er voor dit jaar al op zitten. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om lekker te tennissen. Wij hopen jullie dan ook weer snel te zien op de tennisbaan! En uiteraard veel leesplezier!

Inschrijven voor tennislessen najaar verlengd

Je kunt je nog een paar dagen, tot en met 23 september aanstaande, inschrijven voor de najaarstennislessen. Deze lessen starten vanaf 5 oktober. Schrijf je in via het formulier op de website van Tennisschool Tom Kreemers. Heb je nog vragen over de tennislessen? Stuur een mail naar info@tstk.nl.

Winterhar(d)t

De zomer zit er weer op. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: de 27e Winterhard(t) Competitie staat alweer voor de deur! Winterhar(d)t is een informele competitie voor dubbels. De speelperiode van Winterhard(t) is van 8-11-2020 t/m 7-3-2021.

Winterhar(d)t wordt gespeeld bij tennisverenigingen Lindenholt, Tachys, Union, De Oorsprong, Berg en Dal, Malden, Nijmegen-Quick, Avanti ‘55, Lentse Lawn Tennisvereniging, Rapiditas, Weurt, Malden en Groesbeek. We spelen met leden van bovenstaande clubs. Veel variatie dus in verenigingen, banen en tegenstanders.

Informatie betreffende toernooi :

  • Het is een toernooi voor senioren
  • Je schrijft in als team (2 personen), en wel als damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel. Indeling is naar speelsterkte, waarbij het verschil in speelsterkte tussen beide partners niet meer mag zijn dan één categorie
  • De speeldagen zijn zaterdag en zondag, de eerste wedstrijden beginnen om 10.00 uur en de laatste eindigen om 16.00 uur
  • Een wedstrijd bestaat uit twee dubbelpartijen van elk 40 minuten, met vooraf een inspeeltijd van 10 minuten
  • Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, dat per deelnemer (5 euro) via automatische incasso wordt geïncasseerd
  • Het uitgebreide reglement vind je op www.toernooi.nl

Wacht niet langer en schrijf je in! Dan weet je zeker dat deze winter weer leuke nieuwe tenniservaringen voor je gaat opleveren. Tot 30 september a.s. kun je je via www.toernooi.nl voor deze competitie inschrijven.

Kleedkamers weer open

Vanaf deze week zijn de kleedkamers in ons clubhuis weer open. Deze waren sinds afgelopen voorjaar afgesloten in het kader van de corona-maatregelen. Omkleden kan dus weer, maar douchen op de club is nog steeds niet de bedoeling.

Beschikbaarheid banen op 9 oktober a.s.

Op vrijdagavond 9 oktober spelen er zoveel competitieteams thuis, dat er vanaf 19.00 uur helaas geen baan beschikbaar is om vrij te tennissen. Dit is eenmalig. Op andere vrijdagavonden tijdens de competitie is er altijd een baan vrij voor recreanten. Zie voor de beschikbaarheid van banen tijdens de competitie onze website en de clubapp.

Schrijf je in voor het Mini Maxi Intro toernooi

Het is weer bijna tijd voor het leukste toernooi van het jaar! Op 8 november 2020 vanaf 12.00 uur wordt het Mini Maxi Intro Toernooi georganiseerd. Een leuk toernooi, puur voor de gezelligheid, waar we met elkaar (mini met maxi tegen een andere mini met maxi) leuke wedstrijdjes gaan spelen. Daarnaast wordt er voor wat te eten en drinken gezorgd. Het is elk jaar weer een groot succes.

Dus schrijf je nu in!

Let op, of de maxi of de mini moet lid zijn van Nijmegen-Quick. Ook geïnteresseerden die eventueel lid willen worden mogen zich aanmelden. Maak dus vrienden, vriendinnen, neven, nichten, buurkids, opa's oma's, tennisvrienden van je ouders/verzorgers etc enthousiast en schrijf je in.

Voor de duidelijkheid, iedereen is welkom. Dus speel je nu in rood, ook dan kun je meedoen. We maken waar mogelijk poultjes op niveau en zullen zoveel mogelijk rekening houden met de leeftijd/kleur waar in het kind speelt. Er zal dus op verschillende soorten veldjes gespeeld worden, met rode, oranje, groene en gele ballen. Twijfel dus niet en meld je aan, hoe meer er mee doen, hoe beter we op niveau kunnen indelen. Maak dus je vriendjes, vriendinnetjes en teamgenootjes ook enthousiast om mee te spelen!

Inschrijven kan t/m 31 oktober 2020 via een mail naar jcnijmegenquick@gmail.com. Vermeld bij het aanmelden jullie beide namen en van de mini de leeftijd en de tenniservaring of de kleur volgens het tenniskidsprincipe! Je krijgt een bevestigingsmail als de aanmelding goed is binnen gekomen. De kosten per koppel met een kind met het volleylidmaatschap of zonder lidmaatschap zijn 10 euro. De kosten per koppel met een kind met het smashlidmaatschap 5 euro. Voor vragen kun je mailen naar jcnijmegenquick@gmail.com.

QR-code voor bezoekers

In het kader van de corona-richtlijnen en een eventueel contactonderzoek moeten bezoekers aan ons park zich laten registeren. Het gaat hierbij niet om de competitiespelers, maar om de toeschouwers. Tot nu toe hadden we hiervoor een formulier. Sinds deze week is er een QR-code beschikbaar. Printjes van deze code hangen op ons park. Bezoekers scannen deze met hun telefoon. Ze komen dan op een website. Daar laten ze hun gegevens achter. Uiteraard worden deze gegevens alleen gedeeld met de GGD als deze daarom vraagt.

Najaarscompetitie en richtlijnen

We vragen iedereen die meedoet aan de najaarscompetitie zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Houd anderhalve meter afstand, respecteer de looprichtingen op het park en houd je aan de richtlijnen en aanwijzingen van de club. Tot nu toe was dat relatief gemakkelijk, omdat het vooral mooi weer is geweest tijdens de speeldagen. Daardoor konden we veel buiten op het terras verblijven. De komende weken zullen we regelmatiger naar het clubhuis moeten uitwijken. Voldoende afstand houden is daar soms niet gemakkelijk. Toch moeten we met z’n allen waakzaam blijven en onze verantwoordelijkheid nemen. Daarnaast wordt ook in Nijmegen de kans dat op sportclubs en –accommodaties gecontroleerd wordt op de naleving van de corona-richtlijnen groter.

<< Terug naar overzicht