Nieuwsbericht Corona virus update

30 september 2020

<< Terug naar overzicht

Beste leden,

In de persconferentie van maandagavond 28 september jl. heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze hebben ook gevolgen voor onze tennisclub. De nieuwe maatregelen zijn inmiddels van kracht, gelden in eerste instantie voor de komende drie weken en worden op 20 oktober geëvalueerd. Ze zijn een aanvulling op onze huidige richtlijnen.

Gelukkig kunnen we blijven tennissen, naast vrij spelen ook in competitieverband. Publiek bij wedstrijden is echter niet meer toegestaan. Ook is ons clubhuis gesloten. Wel mogen kleedkamers en toiletten open blijven. Sportbeoefening zelf is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Maar voor en na de sportbeoefening geldt deze maatregel wel. Dus is het de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of de competitiewedstrijden ons tennispark zo snel mogelijk verlaat.

Uiteraard zijn de 1,5 meter afstandregel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing.

Vrij spelen
Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, dat je vooraf via de KNLTB clubapp een baan reserveert. Kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop.

Trainingen
Trainingen gaan gewoon door. Ook hiervoor geldt, dat je kort voor de trainingen naar de baan komt en direct na afloop het park verlaat. Het is helaas niet toegestaan, dat ouders bij trainingen van hun kinderen blijven kijken.

Najaarscompetitie
Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Het clubhuis is dicht, dus alles vindt buiten plaats. Kleedkamers en toiletten in het clubhuis zijn wel open. We adviseren competitiespelers om voor eigen eten en drinken te zorgen. Echter, koffie met taart vooraf en naborrelen op het terras zijn niet de bedoeling. Gezellig is het allemaal niet, helaas. De aanvoerders van onze competitieteams worden zo snel mogelijk door de technische commissie geïnformeerd over de gang van zaken de komende weken.

Jeugdcompetitie
Ook de jeugdcompetitiewedstrijden kunnen doorgaan. Bij thuisspelen maken maximaal twee ouders deel uit van het begeleidende team, bij uitspelen zijn dat de ouders die moeten rijden. Dat is toegestaan. Andere toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes helaas niet. Onze jeugdleden en hun ouders worden zo snel mogelijk door de jeugdcommissie geïnformeerd.

Clubhuis
Ons clubhuis en dus de bar, is de komende weken dicht. De bardiensten voor de komende drie weken zijn afgezegd. Onze kleedkamers en toiletten zijn wel open, maar douchen kan niet. Er bevinden zich maximaal 3 mensen tegelijkertijd in de kleedkamer en maximaal 2 in de toiletruimte.

Beschikbaarheid banen
De nieuwe maatregelen hebben tot gevolg, dat er op competitieavonden- en dagen wat met banen en tijdstippen moet worden geschoven. Dit om alles zoveel mogelijk goed en veilig te laten verlopen. Het kan betekenen, dat banen in mindere mate of op andere tijdstippen beschikbaar zijn om vrij te tennissen. Wij verwijzen iedereen naar de KNLTB clubapp voor de meest actuele situatie.

Indeelavond
Indelen gaat door, maar speelt zich (uiteraard) alleen buiten af. Een ronde overslaan en dan wachten op de volgende is niet toegestaan. Wil je naar de indeelavond, dan moet je je aanmelden. Stuur op dinsdagavond om uiterlijk 23.00 uur een appje naar Karlijn Breunissen op nummer 0613303869 met de tijd van de eerste ronde waarin je de eerstkomende indeelavond wilt meedoen (20.00u, 20.45u, 21.30u). Kom dus niet op de bonnefooi naar de indeelavond.

Kortom, het goede nieuws is, dat we wel kunnen blijven tennissen, maar we beseffen, dat het er niet gezelliger en leuker op wordt. We hopen weer op jullie begrip en medewerking.

We houden jullie uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Voor meer informatie over tennis in coronatijd, verwijzen we jullie naar de website van de KNLTB.

Vriendelijke groeten,
Het bestuur

<< Terug naar overzicht