Nieuwsbericht Nieuwsbrief 8: extra maatregelen, graffiti, lidmaatschap

15 oktober 2020

<< Terug naar overzicht

Nieuwsbrief nummer 8: 15 oktober 2020

In deze nieuwsbrief

Extra corona maatregelen

Graffiti op onze oefenmuur

Informatie over lidmaatschap en afmelden

Voorwoord

Tennis haalde de persconferentie van afgelopen dinsdag. Het belangrijkste nieuws in deze nieuwsbrief is dan ook wat de aangekondigde extra maatregelen voor onze club en onze leden betekenen. Gelukkig mogen we wel blijven tennissen! Daarom hopelijk tot snel op de tennisbaan (al is het dan op afstand).

Extra corona maatregelen

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er ook nieuwe maatregelen voor sport. Wat dit betekent voor tennis en de activiteiten op onze club zetten we hieronder voor jullie op een rijtje. Uiteraard volgen we de richtlijnen opgesteld door NOC*NSF en KNLTB. De extra maatregelen gaan op woensdag 14 oktober om 22.00 uur in.

  • Vrij tennissen voor volwassenen blijft mogelijk, zowel enkelen als dubbelen. Bij dubbelen moet de anderhalve meter afstand worden gewaarborgd. Dus geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan. Afhangen gebeurt via de club app, zoals we al enige tijd gewend zijn. Kom niet naar de baan zonder reservering.
  • Tennistrainingen gaan door. De maximale groepsgrootte voor volwassenen is 4 personen (exclusief de trainer). Lessen mag met 4 spelers per baan, maar ook met 8 per twee banen, etc. Onze tennistrainers zullen hierop letten en indien nodig oplossingen bedenken.
  • Voor de jeugd tot en met 17 jaar gelden deze aantallen niet. De jeugd hoeft tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.
  • De najaarscompetitie en de jeugdcompetitie worden helaas per direct beëindigd. De technische commissie en de jeugdcommissie zullen hierover met de aanvoerders/deelnemers communiceren.
  • Publiek is niet toegestaan. Dat geldt ook voor ouders bij trainingen voor de jeugd.
  • Ook buiten de baan is de maximale groepsgrootte 4 personen. Houd daar na het tennis ook rekening mee en ga direct naar huis.
  • De indeelavond komt de komende weken te vervallen.
  • Wat de maatregelen betekenen voor de Winterhard(t)-competitie is vandaag nog niet helemaal duidelijk. De deelnemers worden zo snel mogelijk ingelicht door de commissie.
  • Over het Mini-Maxi toernooi op 8 november nemen we nog geen definitief besluit, maar de kans is klein dat dit toernooi dan kan doorgaan. Misschien dat het toernooi wel op een later tijdstip dit jaar kan worden georganiseerd. We houden jullie op de hoogte.
  • Onze bar was al dicht. De kleedkamers sluiten ook weer. De toiletten blijven wel bereikbaar.
Gelukkig kunnen we nog blijven tennissen. En natuurlijk hopen we dat de ontwikkelingen rond het coronavirus dusdanig zijn, dat ook andere activiteiten over een tijdje weer doorgang kunnen vinden. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Alvast weer bedankt voor jullie begrip en medewerking.

Wij houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de website van de KNLTB.

Graffiti op onze oefenmuur

Onze tennismuur is gepimpt! Wellicht hebben jullie het al gezien: in het echt of het bericht op onze social media. Graffitiartiest Vincent Huibers heeft de tennismuur deze week omgetoverd van saai donkergroen tot een kleurrijke en vrolijke ode aan onze vereniging.

Er was geen speciale aanleiding, maar een beetje vrolijkheid in deze roerige tijden kan nooit kwaad! Wij (het bestuur) vinden het prachtig!

 
Informatie over lidmaatschap en afmelden

Op 15 oktober gaat het winterlidmaatschap weer in. Dit loopt tot en met 31 maart 2021. Ons reguliere lidmaatschap geldt vanaf 1 januari voor het hele jaar en wordt ieder jaar stilzwijgend verlengd. Wil je je afmelden als lid, dan moet je dat doen vóór 1 november voorafgaand aan het jaar waarin je wilt stoppen. Alle informatie over lidmaatschap vind je op onze website.

<< Terug naar overzicht