Nieuwsbericht Nieuwsbrief 10: niet dubbelen, koffie actie

04 november 2020

<< Terug naar overzicht

Nieuwsbrief nummer 10: 4 november 2020

In deze nieuwsbrief

Twee weken niet dubbelen

Lockdown Coffee Actie: help je club!

Voorwoord

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Helaas zijn er weer nieuwe richtlijnen en gaat er weer wat veranderen voor ons allemaal. Daarom vragen we jullie deze nieuwsbrief goed door te lezen. Ondertussen kunnen jullie de vereniging ook een beetje helpen.

Twee weken niet dubbelen

Het kabinet heeft dinsdagavond extra maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’, gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor twee weken. Dit heeft ook gevolgen voor tennis.

Gelukkig kunnen we de komende weken blijven tennissen. Weliswaar met meer beperkingen:

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar tennissen op één baan. Ze houden onderling 1,5 meter afstand. Dit betekent dat we niet mogen dubbelen. De komende twee weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (exclusief de trainer). Trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden. Hoe we hier de komende weken bij Nijmegen-Quick mee omgaan, horen jullie via de tennistrainers.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

 

De jeugdcommissie heeft nog nader overleg over het al of niet doorgaan van de jeugdactiviteit van komende zondag 8 november. De jeugd wordt hierover zo snel mogelijk geïnformeerd.

Hoe het verder gaat met de Winterhar(d)t-competitie van deze winter is nog onduidelijk. De deelnemers krijgen bericht van de commissie.

Vanaf 19 november gaan we hopelijk terug naar de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting moeten we deze dan tot half december volhouden.

We verwachten dat de gemeente gaat controleren en handhaven. Daarom vragen we iedereen nadrukkelijk zich aan alle richtlijnen te houden. Het gaat hopelijk maar over een periode van twee weken. Kijk voor meer informatie op de websites van KNLTB en NOC*NSF.

Lockdown Coffee Actie: help je club!

Het zijn ingewikkelde tijden voor sportverenigingen. Net zoals alle sportkantines, heeft ook onze club de deuren van het clubhuis moeten sluiten. Het bedrijf Redbeans wil met de ‘Lockdown Coffee Actie’ de sportkantines in Nederland een handje helpen. Normaliter levert Redbeans koffie aan de zakelijke markt.

Redbeans heeft voor de Lockdown Coffee Actie een speciale koffie ontwikkeld. Een mooie koffiemelange verkrijgbaar in espressobonen en in capsules voor je Nespresso machine. Wij hebben begrepen, dat het echt goede koffie is.

Per gekochte zak bonen of doos capsules doneert Redbeans €5,- aan de sportclub van jouw keuze. Kortom, bestel je koffie via de site https://lockdowncoffee.nl/, dan heb je niet alleen heerlijke koffie voor thuis, maar steun je T.C. Nijmegen-Quick!

 

<< Terug naar overzicht