Nieuwsbericht Nieuwsbrief 2: versoepeling, trainingen, introduceren

01 maart 2021

<< Terug naar overzicht

Voorwoord

Er is nog geen sprake van grote versoepelingen in de tennissport, maar in de loop van deze maand wordt er weer meer duidelijk. Ondertussen wordt er veel getennist op onze banen. Wees daarom terughoudend met introduceren, zeker op drukke tijdstippen, zodat onze eigen leden genoeg mogelijkheden houden om te tennissen.
 

Leden tot 27 jaar mogen dubbelen

De meeste coronamaatregelen blijven de komende weken gelden. Maar vanaf woensdag 3 maart aanstaande mogen zogenoemde jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar weer spelen en trainen in groter groepsverband. Dubbelen is dus voor hen mogelijk, maar alleen als iedereen waarmee gedubbeld wordt 26 jaar of jonger is. We vragen onze leden zich hier aan te houden. In de clubapp kunnen leden tot 27 jaar weer met meer dan twee spelers banen reserveren.

Voor leden vanaf 27 jaar blijft alles nog even bij het oude: alleen enkelspel en trainen met maximaal twee personen. Overigens blijft de avondklok gelden en het clubhuis gesloten. Ook zijn officiële wedstrijden niet mogelijk.

Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart. Wij houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de website van de KNLTB.

Aanmelden voorjaarstrainingen nog mogelijk

De voorjaarstrainingen starten deze maand al, maar je kunt je nog steeds inschrijven. Ga naar de website van TSTK en vul het formulier in. Vragen over tennislessen kun je mailen naar info@tstk.nl.

Informatie over introduceren

Elk lid van Nijmegen-Quick kan niet-leden introduceren. Zeker de laatste tijd merken we, dat menig lid daar gebruik van maakt. Dit houdt ook verband met de coronamaatregelen. We hebben daar begrip voor. Ondertussen willen we iedereen vragen terughoudend te zijn met introduceren. We willen dat in eerste instantie onze leden zelf genoeg mogelijkheden hebben om banen te reserveren. Bovendien zijn er vaker en meer banen nodig voor trainingen. Dit komt onder andere door de avondklok en de maximale groepsgrootte van twee.

Als je met een niet-lid wilt tennissen, probeer dat dan op rustige momenten te doen. Wees je er daarnaast van bewust dat er kosten verbonden zijn aan introduceren: 5,- euro voor een senior en 2,50 euro voor een junior. Dit kun je cash in een enveloppe voldoen. Deze enveloppen liggen klaar tegenover het afhangbord. Voor meer informatie zie onze website of stuur een mail aan leden@nijmegenquick.nl.

Voorjaarscompetitie uitgesteld

De KNLTB heeft besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. Een start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige competitie kunnen spelen, maar ook andere scenario’s zijn mogelijk. Op 8 maart staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Dan bekijkt de KNLTB de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw.

De nieuwe (voorlopige) speeldata vind je op onze website.

<< Terug naar overzicht