Nieuwsbericht Nieuwsbrief 4: einde avondklok, competitie, jeugd

27 april 2021

<< Terug naar overzicht

Voorwoord

In de avond is het langer licht en wij mogen weer langer tennissen. Helaas daarna wel weer naar huis. Het biertje op het terras laat nog even op zich wachten. Evenals de beslissing over de voorjaarscompetitie. De jeugdcommissie gaat ondertussen lekker door met organiseren, maar heeft ook behoefte aan versterking.
 

Einde avondklok, maar terras nog dicht

Het kabinet heeft vorige week besloten, dat de avondklok per 28 april vervalt. Dat betekent, dat we vanaf komende woensdag ook weer in de avond na 22.00 uur kunnen tennissen. Ook mogen de terrassen onder voorwaarden open, maar terrassen buiten bij sportaccommodaties zijn helaas uitgesloten van de heropening. Ons terras blijft dus nog dicht.

Voorjaarscompetitie uitgesteld

De start van de voorjaarscompetitie was al uitgesteld tot begin juni. Of dit haalbaar is, besluit de KNLTB in de eerste week van mei. Het is nog afhankelijk van de mogelijke aanpassingen in de routekaart en de ruimte om wedstrijden te spelen tussen teams van verschillende clubs. Ook de start van de zomeravondcompetitie is verplaatst naar juni. De technische commissie houdt de teams op de hoogte, zodra er meer bekend is.

Een update vanuit de jeugdcommissie

Ondanks dat door de coronamaatregelen veel niet door kan gaan en de competitie nog even op zich laat wachten, mag er bij de jeugd gelukkig wel wat meer. Wellicht hebben jullie het wel al gemerkt en gezien. De jeugdcommissie maakt dankbaar gebruik van deze vrijheid en heeft allerlei (alternatieve) jeugdactiviteiten verzonnen: diverse succesvolle proeflessen, een leuke clinic voor kids die kennis wilden maken met tennis, de oefenmiddag voor de competitie, en kort geleden nog het k-ei-gave paastoernooi. Bij alle activiteiten waren er veel aanmeldingen en deed iedereen vol enthousiasme mee! Ook hebben we weer een heel aantal nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Superleuk! Welkom! Het gaat goed met de jeugd!

Het weer was tijdens het k-ei-gave paastoernooi (en eigenlijk ook tijdens de andere activiteiten; we hadden wat pech) bar en boos. Sneeuw, hagel, wind, zon, alles kwam voorbij. Door de coronamaatregelen konden we niet naar binnen om even te schuilen. Maar niemand, van 6 tot 15 jaar oud, klaagde. Iedereen ging fanatiek door. Echte helden!

De kids hebben wedstrijdjes gespeeld, paaseieren gezocht en andere spelletjes gedaan. Een groot succes, met prijzen voor de winnaars van de wedstrijdjes en het vinden van het gouden paasei. En een voordeel van het weer: er zijn prachtige foto's gemaakt van de tennissende kids op een witte baan!

Tot de start van de competitie, hebben ouders de kans om voor een bepaalde kleur (dit is een leeftijdsgroep/niveau), zelf ochtenden met wedstrijdjes te organiseren. De eerste ouders zijn hier al mee begonnen.

Hopelijk kunnen we binnenkort snel weer onze oude routine oppakken en misschien de succesnummers vanuit de coronaperiode meenemen.

Versterking jeugdcommissie

De jeugdcommissie zoekt nog steeds versterking. Dus wil je een bijdrage leveren aan het jeugdtennis bij onze mooie vereniging, laat het weten via jcnijmegenquick@gmail.com. Het is superleuk om te doen!

<< Terug naar overzicht