Nieuwsbericht Nieuwsbrief 5: terras, indeelavond, competities

19 mei 2021

<< Terug naar overzicht

Voorwoord

De aangekondigde versoepelingen gaan door. Dat is goed nieuws! Ons terras kan open, maar wel met de nodige beperkingen. Hopelijk kan er binnenkort weer meer. We gaan sowieso starten met de indeelavond. De voorjaarscompetitie voor senioren is verplaatst naar het najaar. De jeugd kan naar verwachtingwel in juni competitie spelen.
 

Terras open

Vorige week kondigde het kabinet versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Deze week zijn die bevestigd. Eén van die versoepelingen is dat vanaf 19 mei de terrassen van sportaccommodaties open mogen van 6.00 tot 20.00 uur.

Nijmegen-Quick heeft besloten dat we dit als volgt gaan doen en wel per donderdag 20 mei. Daarbij hebben we te maken met een aantal beperkingen:

  • het terras is elke werkdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.30 tot 13.30 uur. Voorwaarde is wel dat er barbezetting is, of van Fabienne of van iemand die bardienst heeft ingepland;
  • er mogen slechts maximaal twee personen per tafel plaatsnemen. Ondanks het feit dat wij hele grote tafels hebben, houdt de Gemeente Nijmegen vast aan twee personen per tafel, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Gelukkig hebben we ook onze kleine tafeltjes. Houd dan wel anderhalve meter afstand. En, ga a.u.b. niet schuiven met tafels en stoelen;
  • je mag alleen plaatsnemen op het terras als je gaat tennissen of nadat je getennist hebt en daarvoor dus een baan gereserveerd hebt via de app;
  • ook is het nodig de gezondheidscheck in te vullen. Dit kan via het scannen van een QR-code. Deze is o.a. te vinden aan de bar in het clubhuis.
  • als je bestelt aan de bar, doe dat dan alleen en volg de aanwijzingen en looproutes in het clubhuis.

Degene die bardienst heeft, is eindverantwoordelijk voor het naleven van deze regels. Maar we rekenen er natuurlijk op dat iedereen meewerkt en dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Laten we samen genieten van wat weer mogelijk is onder het genot van een drankje in de zon op het terras. Binnenkort hopen we op een verdere verruiming van de maatregelen met betrekking tot de terrassen, clubhuizen en sportaccommodaties.

Bardiensten

We gaan geleidelijk aan weer starten met de bardiensten. Binnenkort ontvang je informatie hoe je je bardienst in kunt plannen. Mocht je je nu al willen aanmelden of heb je daarover vragen, mail dan met barcommissienijmegenquick@gmail.com.

Indeelavond wordt hervat

We gaan weer starten met de indeelavond! De eerste keer vindt deze al komende vrijdagavond 21 mei vanaf 20.00 uur plaats. Vanaf volgende week is de indeelavond weer op de vertrouwde woensdagavond.

Het is nog steeds nodig om je van te voren aan te melden voor de indeelavond. Dit kan door uiterlijk op dinsdagavond 23.00 uur een appje te sturen naar Karlijn Breunissen op nummer 0613303869 met de tijd van de eerste ronde waarin je de eerstkomende indeelavond wilt meedoen (20.00, 20.45, 21.30 uur). Op de avond zelf wordt er ingedeeld. Zorg dus wel dat je er 5 minuten van te voren bent en neem je tennispasje mee. We zullen indelen op het indeelbord buiten.

Maar let op! De eerste keer zal de indeelavond dus aanstaande vrijdag 21 mei om 20.00 uur starten. Kom vooral eerder, want het terras is die middag al vanaf 16 uur geopend. Je kunt dan bijvoorbeeld onze nieuwe koffiemachine van Red Beans bewonderen en uitproberen. Als je komende vrijdag mee wilt doen, meld je dan voor donderdagavond 20 mei 23.00 uur aan via whatsapp bij Karlijn Breunissen.

Aanmelden voor jeugdcompetitie in het najaar

Het lijkt nog ver weg, maar voor de jeugd is het toch alweer tijd om zich aan te melden voor de najaarscompetitie. Dit moet voor 1 juni 2021 en kan door te mailen naar jcnijmegenquick@gmail.com. Vermeld in deze mail de naam of namen en geboortedat(a)(um) van de kind(eren) die je (als ouder) wilt aanmelden en eventuele wensen.

Afhangen 72 uur van te voren

Een baan afhangen via de app kan sinds kort nog maar 72 uur van te voren. Dat was drie dagen. Er is echter een aanpassing van de functionaliteit geweest.

Competities

De KNLTB heeft besloten, dat de voorjaarscompetitie voor senioren dit voorjaar niet door gaat en wordt verschoven naar het najaar. De aanvoerders van de teams worden op de hoogte gehouden door de Technische Commissie. Vragen over de competities kunnen je mailen naar tc.nijmegenquick@gmail.com.

De jeugdcompetities (tenniskids en junioren) gaan dit voorjaar, naar alle waarschijnlijkheid, wel door, maar in verkorte versie. Dit valt onder de tweede stap van openingsplan. Of deze versoepeling ook daadwerkelijk doorgaat maakt het kabinet op 1 juni bekend. Gaat het door, dan zal vanaf het tweede weekend van juni de verkorte competitie van start gaan. Meer informatie hierover is beschikbaar bij de jeugdcommissie (jcnijmegenquick@gmail.com).

Groot baanonderhoud

Op donderdag 3 en vrijdag 4 juni vindt het groot onderhoud aan onze banen plaats. Tijdens het onderhoud blijven de lesbanen beschikbaar en zijn er ook nog enkele banen voor vrij spelen. Er wordt per baan(blok) gewerkt, dus op de overige banen kan gewoon getennist worden.

<< Terug naar overzicht