Nieuwsbericht Nieuwsbrief 6: bardienst, ladder, tennispoule, ALV

28 mei 2021

<< Terug naar overzicht

Voorwoord

Binnenkort kan ons terras hopelijk ook later in de avonden weer open. Maar dan hebben we wel barvrijwilligers nodig. Geef je daarom snel op. We starten ook weer met een laddercompetitie en de ALV komt eraan.
 

Bardiensten

Bij een lidmaatschap van Nijmegen-Quick hoort een jaarlijkse bardienst. Dit geldt voor alle leden m.u.v. de jeugd. Leden van 70 jaar en ouder hebben de verplichting niet, maar zijn van harte welkom een bardienst op zich te nemen. Een bardienst is niet alleen fijn voor onze vereniging en je mede-leden, maar vaak ook gezellig voor degene die bardienst doet.

Ons terras is inmiddels al beperkt open. Het ziet er naar uit dat er begin juni meer versoepelingen komen. Wellicht worden de terrastijden verruimd en mag ons clubhuis weer open. Maar dit kan alleen als er een barvrijwilliger is.

Daarom gaan we weer bardiensten inplannen. Als er een barmedewerker is, zal het buitenterras open zijn met maximaal 2 personen per tafel, op doordeweekse ochtenden van 10.00 tot 13.00 uur, op maandag- tot en met donderdagavond van 20.00 tot 23.00 uur en op zaterdag- en zondagochtend van 10.30 tot 13.30 uur.

Vandaag of morgen krijg je verzoek om een bardienst online in te plannen. Dit kan eenvoudig via de KNLTB.Club app. Dit is dezelfde app waarin je ook je baan reserveert.

Voordat je een bardienst draait, is het de bedoeling dat je het certificaat Verantwoord Alcohol Schenken behaalt. Dit certificaat kun je behalen na een korte online instructie en test. Zie hiervoor https://www.nocnsf.nl/iva. Mail je behaalde certificaat naar leden@nijmegenquick.nl of neem het mee naar de club.

Indien je voor het eerst een bardienst doet, plan dan bij voorkeur op maandag- of donderdagavond je bardienst in. Mail sowieso even naar leden@nijmegenquick.nl. We zullen dan zorgen dat er iemand aanwezig is om je op weg te helpen.

We gaan ervan uit dat iedereen z’n bardienst in 2021 gaat draaien. Mocht je dit om de één of andere reden niet kunnen of willen, dan kun je de bardienst afkopen voor €30,-. Voor meer informatie over bardiensten mail je met barcommissienijmegenquick@gmail.com.

Laddercompetitie

Vind je het leuk om wedstrijden te spelen? Speel je graag voor het ‘echie’? Wil je wel eens tegen iemand anders tennissen dan binnen je vaste groepje? Dan hebben we goed nieuws voor je: de interne enkel ladder competitie gaat weer van start! Iedereen kan meedoen, ongeacht de speelsterkte. Speeldata zijn flexibel, je speelt wanneer het jou uitkomt. De organisatie loopt via Scala Sports, dat sinds kort samen werkt met de KNLTB. Voor vragen kun je terecht bij knltb@scalasports.com.

De komende ladder loopt van 7 juni tot 30 augustus. Je komt in een ladder (klassement) van spelers van alle niveaus. Elke twee weken start een nieuwe ronde. Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat. Je bepaalt onderling wanneer je speelt.

Hoe geef je je op?

  • Download de KNLTB Match App (via IOS of Android);
  • Ga naar flexcompetities;
  • Zoek en geef je op voor de ladder: TC Nijmegen Quick HE of TC Nijmegen Quick DE.

Veel plezier!
 

Grand slam tennis poule

Komende zondag start Roland Garros. Vorig jaar wonnen Rafael Nadal en Iga Swiatek. Wie zullen er dit jaar winnen? Zal onze eigen Kiki Bertens in vorm zijn? Laat zien hoeveel verstand je van tennis hebt met de Nijmegen Quick Tennis Poule! Een initiatief van Studententennisvereniging Slow, door een aantal leden van Nijmegen Quick reeds met veel plezier uitgeprobeerd.

Kies voor aanvang van het toernooi 12 heren en 12 dames in je team. Hoe verder zij komen, hoe meer punten je pakt. Tijdens het hele toernooi kun je een heer en een dame als captain kiezen voor bonuspunten. Deadline om mee te doen is zondag 30 mei om 11.00 uur. Deelname is gratis. Meedoen kan via https://www.slowtennispoule.nl/quick. Zie deze website ook voor extra uitleg.

Algemene ledenvergadering op 5 juli

Op maandag 5 juli (aanvang 19.30 uur) is het tijd voor onze algemene ledenvergadering (ALV). Afhankelijk van de corona-beperkingen en -versoepelingen, vindt deze waarschijnlijk geheel of deels online plaats. Meer informatie hierover en de agenda volgen binnenkort. De betreffende stukken staan ter inzage op onze website https://www.nijmegenquick.nl.

TSTK Tennis & Fundagen

In de eerste week van de zomervakantie, en wel van maandag 19 tot en met donderdag 22 juli van 9.00 tot 12.00 uur, organiseert onze tennisschool TSTK de Tennis & Fundagen. Dit zijn ochtenden met tennistrainingen en leuke activiteiten, speciaal voor de jeugd. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Ze vinden plaats op de banen van Nijmegen-Quick. Niet alleen onze jeugdleden kunnen zich hiervoor aanmelden, maar ook jeugd die geen lid is van onze tennisclub.

Dus wil je een paar dagen lekker sportief bezig zijn in de vakantie, schrijf je dan in via www.tstk.nl. De kosten bedragen voor iedereen (lid of geen lid) €35,- voor 4 ochtenden of €10,- per losse ochtend. Voor meer informatie mail je met info@tstk.nl.

<< Terug naar overzicht