Nieuwsbericht Nieuwsbrief 10: open toernooi, Winterhard(t), tuindienst

29 augustus 2021

<< Terug naar overzicht

Voorwoord

De zomervakantie is helaas bijna voorbij. Er staat binnenkort weer van alles te gebeuren op onze club. Daarom is het tijd jullie aandacht te vragen voor ons open toernooi, de trainingen en ja, ook al weer voor Winterhard(t). Voor diverse activiteiten moet je je inschrijven of aanmelden.
 

Schrijf je in voor Claudius Open toernooi

Ons eigen Claudius Open toernooi wordt van 6 tot en met 12 september gehouden. Inschrijven kan nog maar een paar dagen. Doe dit via toernooi.nl, maar wel voor zaterdag 28 augustus 2021 om 23.59 uur.

Beschikbaarheid van de banen

In september is het druk op onze banen. Dit betekent, dat de beschikbaarheid van de banen en dus de mogelijkheden om vrij te tennissen beperkt zijn. Houd hier dus rekening mee. In de clubapp kun je vinden wanneer je wel en niet zou kunnen afhangen.

Ons eigen open toernooi wordt gehouden van 6 tot en met 12 september. Op doordeweekse avonden zijn er vanaf 17.30 uur niet of nauwelijks banen vrij. Hetzelfde geldt voor zaterdag 11 en zondag 12 september. De week erop begint de najaarscompetitie. Op vooral de vrijdagavonden en de zaterdagen overdag is er weinig tot geen gelegenheid om vrij te tennissen.

Aanmelden najaarstraining

Je kunt je nog tot 7 september inschrijven voor de najaarstrainingen. Deze worden weer verzorgd door de tennistrainers van TSTK. De trainingen starten medio september 2021. Je kunt je inschrijven via het formulier op de website van TSTK. Vragen over de tennislessen kun je mailen naar info@tstk.nl.

Winterhard(t) staat weer voor de deur

De zomer zit er alweer (bijna) op. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: de 27e Winterhard(t) Competitie staat alweer voor de deur! Deze winteractiviteit wordt gespeeld bij tennisverenigingen in en om Nijmegen. Veel variatie dus in verenigingen, banen en tegenspelers.

Wil je meedoen aan de Winterhard(t) Competitie? Dan is het mogelijk om:

 • Heerlijk recreatief bezig te zijn en wellicht toch een prijsje te winnen.
 • Tijdens de wintermaanden lekker op te warmen op de tennisbaan.
 • Een balletje te slaan bij een andere club.

Je kunt je inschrijven via www.toernooi.nl tot en met 19 september 2021. Denk bij verhinderingen ook aan een eventuele (wintersport)vakantie!

Informatie betreffende toernooi en reglement:

 • Het is een toernooi voor senioren.
 • De speeldagen zijn zaterdag en zondag.
 • De speelperiode is 6-11-2021 t/m 6-3-2022.
 • Een wedstrijd(dag) bestaat uit 1 dubbelpartij van 2 sets van ieder 40 minuten, waarbij games worden doorgeteld tot tijd is verstreken. Vooraf geldt een inspeeltijd van 10 minuten.
 • Gemiddeld speelt men 8 wedstrijden per seizoen. Je bent relatief vrij in het opgeven van verhinderingen, bijv. nooit zaterdagochtend. Als je veel verhinderingen opgeeft kan het zijn dat je minder wedstrijden speelt.
 • Je geeft je op met twee personen, je mag ook afwisselend met meerdere personen spelen, als de speelsterkte maar ongeveer gelijk is.
 • Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, dat wordt per deelnemer (5 euro) met automatische incasso geïncasseerd.
 • Het uitgebreide reglement vind je op www.toernooi.nl.
Doe weer mee! Of doe mee voor de eerste keer!

Bardienst of tuindienst

Het vervullen van een bardienst hoort bij het lidmaatschap van Nijmegen-Quick. Velen hebben in 2021 al een bardienst gedaan of deze ingepland. Sommigen echter nog niet. Mocht je in plaats van die bardienst liever een keer helpen in de tuin op ons park, dan bestaat die mogelijkheid dit jaar ook. Dit kan op twee zaterdagen, 28 augustus en 4 september a.s. Deze tuindienst kun je ook via de app inplannen. Zie voor meer informatie de e-mail van de barplanning.

Overigens hebben we altijd behoefte aan vrijwilligers om ons park toonbaar te maken en te houden. Mocht je dit leuk vinden, meld je dan bij Fabienne of kom helpen op bovengenoemde zaterdagen.

Nijmegen-Quick Tennispoule US Open

Aankomende maandag start alweer het laatste Grand Slam van dit jaar: de US Open! Gaat Djokovic voor een Calender Slam met zijn 4e Grand Slam op rij? Wie gaan er verrassen nu grote namen als Nadal, Federer en Thiem afwezig zijn? Bij de dames lijkt het met 7 verschillende winnaars in de afgelopen 8 Grand Slams sowieso een moeilijke gok. Maak jij de beste voorspelling? Laat het zien door mee te doen met de Nijmegen Quick Tennis Poule!

Kies voor aanvang van het toernooi 12 heren en 12 dames in je team. Hoe verder zij komen, hoe meer punten je pakt. Tijdens het toernooi kun je iedere ronde een heer en een dame als captain kiezen voor bonuspunten. Naast de te winnen eeuwige roem van je tennismaatjes, strijd je ook voor onze club TC Nijmegen-Quick. De clubs Slow, LLTV en Avanti ’55 doen namelijk ook mee! Er is dus een algemene stand en een stand per club.

Deadline om mee te doen is maandag 30 augustus om 17.00 uur. Deelname is gratis. Meedoen kan via https://www.slowtennispoule.nl/quick. Zie deze website ook voor extra uitleg.

Terugblik clubkampioenschappen

Minder sfeer door aanhoudende maatregelen, onweersbuien tijdens het finaleweekeinde, minder inschrijvingen vanwege vakantie? Niets van dit alles. De laatste zondag van juli werden op de Nijmeegsebaan de in alle opzichten geslaagde Quick Classics 2021 afgesloten met een geweldige ontknoping in de HD 6, waarvoor sommige bestuursleden zelfs eerder van vakantie terugkwamen. Welbekende namen van vorig jaar en nieuwe clubkampioenen zullen op de Quick Classics 2021 plaquette prijken.

Met veel genoegen zijn de clubkampioenschappen georganiseerd en met minstens zo veel plezier zijn de 89 wedstrijden door 103 spelers gespeeld. We hebben veel nieuwe leden op de wedstrijdbaan mogen begroeten, waarvan menigeen heeft aangekondigd volgend jaar graag terug te keren. Graag verwelkomt de spencerbrigade hen en jullie allen weer bij de volgende editie van de Quick Classics. Begin 2022 wordt de toernooiweek in de nieuwsbrief bekendgemaakt zodat je deze bijtijds in je agenda kunt vastleggen. Wij hopen jullie volgend jaar allemaal te verwelkomen bij de Quick Classics 2022!

<< Terug naar overzicht